אני ואצה נשנה את העולם

הצגת מחקרי התלמידים בנושא תנאי הגידול של מיקרו אצות, בבית הספר "מבואות עירון", ביום א' הקרוב, 14.12.14, בשעות 12:00 - 15:30. ההזמנה לאירוע - כאן

תחום האצות החד תאיות תופס תאוצה במחקר ובתעשייה, ומעורר עניין רב בקרב יזמים, חוקרים וממציאים הרואים באצות ענף מרכזי בחקלאות העתיד. 
חשיבות האצות באה לידי ביטוי שני היבטים עיקריים:

מבחינה אקולוגית, מהוות האצות יצרן ראשוני, ומספקות כ – 50% מהחמצן באטמוספירה. למיקרו אצות תפקיד עצום במערכת הטבעית – הן מספקות מזון לכל יצורי הים, מסרטנים קטנטנים, דרך דגים ותמנונים ועד לווייתני הענק. הן "שואבות" פחמן דו חמצני מהאוויר לצורך פוטוסינתזה, הן אפילו משפיעות על מזג האוויר בעולם כולו!

מבחינה תעשייתית, משמשות האצות להפקת תוספי מזון (חלבונים, אומגה 3...), תרופות, מוצרי טיפוח ואפילו ביו-דלקים.

תכנית "אני ואצה נשנה את העולם" משלבת למידת חקר, למידה מבוססת פרויקט, עבודת צוות וחיבור לתעשיות ולחוקרים - לאתגרים עכשוויים בתחום האצות, בהם עוסקים בתעשיה ובאקדמיה.
 
 
תלמידי מבואות עירון במהלך המחקר אותו הם עורכים בנושא תנאי הגידול של האצות בחממה
במסגרת תכניות "אני ואצה נשנה את העולם" בוחנים התלמידים את השפעת משתנים שונים על ריבוי האצות, כאשר מטרת הניסויים הינה להגיע לריבוי המהיר ביותר של אצות בשימוש במינימום משאבים. לדוגמה: השפעת רמת המליחות במים על קצב ריבוי האצות, השפעת רמת החשיפה לאור, השפעת אחוז ה – CO2, השפעת דשנים שונים ועוד... התלמידים מוזמנים להעלות הצעות לניסויים על בסיס משתנים נוספים. במסגרת הניסוי, התלמידים מתרגלים את שלבי החקר השונים, ובכללם ניסוח שאלת חקר, תכנון ניסוי, הקמת ניסוי, ביצוע מדידות, תיעוד הנתונים, הפקת גרפים, בניית מצגות והצגת הממצאים בפני קהל.
תחום מרתק זה מזמן אפשרויות ללמידת חקר משמעותית: באמצעות לימוד וחקר תנאי הגידול של האצות, עוסקים התלמידים בלמידה רב-תחומית המשלבת ביולוגיה, חקלאות, סביבה, קיימות, פיזיקה וכימיה, משלבים לימוד עיוני ומעשי מאתגר, ועוסקים בנושא בעל חשיבות עכשווית, אליו ניתן לחבר מומחים מהתעשייה והאקדמיה בסביבת בית הספר.
ניסויים לדוגמא:

1. השפעת תוספת סוכר (פחמן אורגני) על גידול ספירולינה וננוכלורופסיס (שני צוותים)
2. השפעת הטמפרטורה על גידול ספירולינה
3. השפעת תוספת ברזל על גידול ננוכלורופסיס
4. השפעת תוספות חנקן, זרחן ואשלגן על גידול ננוכלורופסיס
5. השפעת עצמת הביעבוע על גידול ננוכלורפסיס
6. האם הפסקת הבעבוע לזמן מסוים תייעל את קציר אצת ספירולינה?
7. השפעת צבע האור (אורך גל) על גידול ננוכלורופסיס
8. השפעת עצמת האור על גידול ננוכלורופסיס 
9.  כיצד משפיעה מליחות המים על גידול ננוכלורופסיס. 
10.  כיצד משפיעה תוספת סודה (כמקור פד"ח) על גידול ננוכלורפסיס
11.  כיצד משפיעה צפיפות האצות ההתחלתית על קצב הגידול
 


מיקרו אצות בבקבוקים בחממה. חוקרים מזהים באצות פוטנציאל גדול למגוון שימושים, וביניהם הפקת תוספי מזון (חלבונים, אומגה 3...), תרופות, מוצרי טיפוח ואפילו ביו-דלקים.
 
 
ברוכים הבאים לחממה!
החממה פתוחה כל יום - כל היום! שעות מענה במשרד:
ימים א' - ה', 8:00 - 15:00
בטלפון: 04-6374160, ובמייל:
hamama@mevoot-eron.org
 

חוגים, קורסים ואירועים בחממה - כל הפרטים כאן


קורס חדש של ארומהתרפיה לקהל הבוגר עומד להיפתח, בהנחיית דיקלה באשר. פרטים נוספים - כאן


 
דף הפייסבוק של החממה 

שנה חדשה של חוגים בחממה!
מגוון אפשרויות, והכל במחיר מסובסד. 
לפרטים - לחצו כאן



סדנאות ופעילויות לבתי ספר וקבוצות מאורגנות - לפרטים לחצו כאן 


חג שמח ושנה טובה!



תכניות לימוד, חקר ולמידה סביב פרויקט לבתי ספר על יסודיים ויסודיים בחממה האקולוגית בעין שמר!
לפרטים - לחצו כאן 

 

 
 
יש מקום לכל אחד להמציא, לגלות ולחקור!
לחצו כאן למידע על חוגי החממה
 
 
החממה האקולוגית בעין שמר, קיבוץ עין שמר, ד.נ. מנשה, מיקוד 38816
טלפון. 04-6374160  |   פקס. 04-6374160
דוא"ל.  gevanoam@gmail.com
בניית אתרים | עיצוב אתרים | קידום אתרים | כרטיס פייסבוק עסקי סטודיו רותם-בר: rotembarstudio.com