אבוקדו
אבוקדו, הפרי הנפלא, אינו רק טעים ומזין, הוא גם מהווה את אחד מהענפים החקלאיים המובילים והצומחים ביותר בישראל! בשיתוף חברת האבוקדו הגדולה בארץ, "אבוקדו גרנות", אנו מעוניינים לחקור מספר אתגרים מעולמו המעניין של האבוקדו:
כלבי אבוקדו
האם כלבים יכולים לזהות פטריות מזיקות באבוקדו?

בשיתוף החברות: אבוקדו גרנות, חברת "סניפרס", ומשתלת חסקלברג
מנחה: נעמה גולן

בעבודת גמר שביצע סול הרלי מאלוני יצחק בחממה ב - 2020, מצאנו שלכלבים יש יכולת לזהות נוכחות של מחלת הבוטריוספירה בשתילי אבוקדו מזן האס, בשלב מוקדם, ע"י זיהוי הפטריה המחוללת את המחלה.
יכולת זיהוי הריח ע"י הכלבים היא אדירה והם מזהים גם כמות זעירה מאוד של פטריה, שלא בהכרח גורמת למחלה. במחקר המשך, אנו רוצים לבחון, האם הכלבים יכולים להבחין גם בכמות הפטריות - כלומר לא רק להבין האם יש/אין פטריה, אלא להבין בעזרת הכלבים את כמות הפטריות על העץ, והאם נדרש טיפול.
מחקר זה יכול לסייע לחקלאים ולמדענים, להבין מתי ואם בכלל נדרש לבצע טיפול לעץ.

בשלות אבוקדו
פיתוח טכנולוגיה חדשנית לזיהוי בשלות הפרי בעזרת קרני אור, ללא מגע

בשיתוף אבוקדו גרנות
מנחה: נעמה גולן
ניטור בשלות הפרי בבית האריזה הוא אחד הנושאים המאתגרים את אבוקדו גרנות. כיום הניטור נעשה ע"י חיתוך ופציעת דוגמאות של פירות מכל משטח. שיטה זו בזבזנית בכוח אדם ובפרי שיורד לטמיון. אבוקדו גרנות חברו לחברת סטרט אפ המפתחים מכשיר מבוסס קרני אור (ספקטרופוטומטר) לניטור בשלות הפרי ללא מגע. לצורך יישום האפליקציה, יש צורך לכיילה עפ"י מדדי הבשלות הקיימים במעבדת גרנות. תלמיד שיצטרף למחקר פורץ דרך זה, יקח חלק בבדיקות המעבדה ובכיול המכשיר לצרכי אבוקדו גרנות בתחילה, ובהמשך, לכל בית אריזה בארץ ובעולם.

עתיד ירוק וטעים
שיתוף פעולה בין אבוקדו לפטריה

בשיתוף אבוקדו גרנות, חברת ביו-בי
מנחה: נעמה גולן, איילה ברקן


המיקרוביום הצמחי הוא נושא חם בחקלאות ונחקר רבות. ידוע כי צמחים היוצרים יחסי גומלין עם חיידקים ופטריות בקרקע, מייטבים לגדול ועמידים בפני עקות שונות. לחברת ביו-בי מוצר המשלב פטריות שונות היוצרות יחסי גומלין עם שורשי העץ. בניסוי זה נשווה בין תכשירי מיקוריזה שונים, ונבחן את השפעתם על בריאות העץ. ניתן לשלב מחקר ברמה המולקולרית במעבדה, של זיהוי המיקרוביום המצחי, בשיטות מולקולריות מתקדמות בשיתוף עם מכון דוידסון

את המחקר תבצעו בהנחייה של איילה ברקן, ובליווי של חברת אבוקדו גרנות וחברת ביו בי
 



פטריית מיקוריזה במיקרוסקופ
 

סלפי אבוקדו
פיתוח טכנולוגיה לצילום הפרי בבית האריזה

בשיתוף אבוקדו גרנות, עמירם בן דרור
מנחה: אודי רם.


בבית האריזה החדש במפעל 'אבוקדו גרנות', קיים צורך לצלם את הפרי לפני שהוא נארז. האבוקדו נוסעים על פני מסוע בדרך לאריזה, כאשר תוך כדי הם מצולמים על ידי מצלמות. המטרה בפרויקט זה הינה לפתח תוכנה שתאפשר לספור את האבוקדו הנוסעים על פני המסוע, וכן לזהות פגמים בפרי.

במסגרת המחקר תשלבו מדעי המחשב יחד עם חקלאות, ותנסו לפתח מערכת חדשנית!

את הפרויקט תבצעו בהנחיה של אודי רם ובליווי של אבוקדו גרנות.


אבוקדו על המסוע, בבית האריזה
רחפן האבוקדו
שימוש ברחפן כדי לבדוק מערכת חדשה במטע

האבוקדו סובל מקרה בחורף. במטע בקיבוץ עין שמר התקינו מערכת חדשה שתפקידה למנוע את נזקי הקרה. קיים הצורך לבדוק - האם המערכת עובדת? האם היא יעילה? בחברת אבוקדו גרנות מעוניינים לבדוק את היעילות של המערכת החדשה. על מנת לבצע זאת, אנו מעוניינים לעשות ניסוי בעזרת רחפן, להמציא ולפתח את היכולת לצלם מגבוה את המטע, ולנתח - האם המערכת החדשה אכן יעילה?



רחפן בשימוש החקלאות
לחזרה לתפריט עבודות גמר - לחצו כאן
 
 
 
ברוכים הבאים לחממה!

לינק לאתר החדש מבית היוצר של החממה - "אתגרי הקורונה" - כאן

החממה פתוחה כל יום - כל היום! שעות מענה במשרד:
ימים א' - ה', 8:00 - 15:00
בטלפון: 04-6374160, ובמייל:
hamamaoffice@gmail.com
 
בקרוב בחממה - אירועים, קורסים, פעילויות - לחצו כאן
 
דף הפייסבוק של החממה 

סדנאות ופעילויות לבתי ספר וקבוצות מאורגנות - לפרטים לחצו כאן 

מוזמנים לקרוא את חוברת הרעיונות של החממה כאן

חוברת ההשראה של החממה עלתה לאוויר - לחצו כאן

חג שמח ושנה טובה!
 

 
 
יש מקום לכל אחד להמציא, לגלות ולחקור!
לחצו כאן למידע על חוגי החממה
 
 
החממה האקולוגית בעין שמר, קיבוץ עין שמר, ד.נ. מנשה, מיקוד 38816
טלפון. 04-6374160  |   פקס. 04-6374160
דוא"ל.  gevanoam@gmail.com
בניית אתרים | עיצוב אתרים | קידום אתרים | כרטיס פייסבוק עסקי סטודיו רותם-בר: rotembarstudio.com